Αναζήτηση

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Βρικόλακες
Από την εποχή βιβλίων όπως τα The Vampire και Dracula του 19ου αιώνα, οι βρικόλακες αποτελούν με μεγάλη συνέπεια ένα από τα πιο δημοφιλή τέρατα στο horror fiction, είτε είναι πολύ sexy, επικίνδυνα, μυστηριώδη, ρομαντικοί, αξιολύπητοι, ή απλά τρομακτικοί. Από τις κλασικές ερμηνείες των Dracula και Nosferatu μέχρι τις πιο μοντέρνες εκδοχές του Let The Right One In ή του Thirst (και αυτό χωρίς φυσικά να έχουμε αναφέρει το φαινόμενο του Twilight), όλα δείχνουν πως δεν χορταίνουμε από βρικόλακες. 
Φαντάσματα
Δεδομένου πως οι νεκροί ξεπερνούν κατά πολύ τους ζωντανούς, δεν προκαλεί έκπληξη πως τα πιο διάσημα τέρατα στην ιστορία των ταινιών τρόμου είναι τα φαντάσματα. Από εκδικητικά και τρομακτικά μέχρι πιο ανθρώπινα πνεύματα, η ιστορία των ταινιών τρόμου είναι στοιχειωμένη από φαντάσματα. 
Μάγισσες
Ένα από τα πιο κοινά στοιχεία του φολκλόρ ανά τον κόσμο, οι μάγισσες, παρουσιάζονται συχνά στις ταινίες τρόμου, με ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες να προέρχονται από Ιταλούς σκηνοθέτες, από το La maschera del demonio του Μάριο Μπάβα μέχρι την τριλογία The Three Mothers του Ντάριο Αρτζέντο.
Λυκάνθρωποι
Η ιδέα των ανθρώπων που γίνονται λύκοι κατά την διάρκεια της πανσέληνου έχει εμπνεύσει τους περισσότερους δημιουργούς ταινιών τρόμου.
 Δαίμονες
Οι δαίμονες, είτε είναι η παραδοσιακή, θρησκευτική προσωποποίηση του κακού, ή απλώς πολύ δυσάρεστα πλάσματα από κάποια εφιαλτική διάσταση, παρουσιάζονται για να βασανίσουν τους ανθρώπους σε πολλές ταινίες τρόμου.
Ζομπι
Οι νεκροί που ξαναγυρίζουν στη ζωή, είτε επιστρέφουν μέσω τελετουργικών, μίας κατάρας, της ραδιενέργειας, ενός ιού, ή ενός δαγκώματος, ήταν για χρόνια έμπνευση για τους δημιουργούς των ταινιών τρόμου.
Δράκοι
Ειδικά την προηγούμενη δεκαετία έδιναν και έπαιρναν οι ταινίες με δράκους.Κάποιες έκαναν πάταγο και κάποιες απλά ενθουσίασαν.Το σίγουρο είναι πάντως ότι πλέον δεν εμπνέουν όσο παλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου