Αναζήτηση

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

The Avengers: Age of Ultron (2015)

Η Phase 2 του Marvel Cinematic Universe φέρνει μια νέα σειρά ταινιών όπως το Iron Man 3 που είδαμε ήδη και τα αναμενόμενα Thor: The Dark World και Captain America: The Winter Soldier, ενώ θα έχουμε και τη συνέχεια των Εκδικητών με τους Avengers 2.
Κάποια πράγματα είναι ήδη γνωστά, όπως ότι θα το σκηνοθετήσει ο Joss Whedon και ότι στους βασικούς ρόλους η Marvel ελπίζει να έχει πάλι τους Robert Downey Jr. σαν Tony Stark/Iron Man, Chris Hemsworth στον ρόλο του Thor, Chris Evans ως Steve Rogers/Captain America, Scarlett Johansson ως Natasha Romanoff/Black Widow, Jeremy Renner ως Clint Barton/Hawkeye, Mark Ruffalo σαν τον καθηγητή Bruce Banner/The Hulk και όλους αυτούς να τους συντονίζει ο Samuel L. Jackson στον ρόλο του Nick Fury.
Όμως θα είναι μόνο αυτοί οι υπερήρωες των Avengers 2? Γιατί οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν δείχνουν ότι μια σειρά από νέους χαρακτήρες είναι έτοιμοι να προστεθούν στην ομάδα των Avengers.
The Falcon_Mackie
Sam Wilson/The Falcon και ο Antony Mackie
Ποιοι είναι αυτοί? Κατ’ αρχήν ο Sam Wilson/ The Falcon ο οποίος θα πρωτοεμφανιστεί στο Captain America: The Winter Soldier τον οποίο θα υποδυθεί ο Anthony Mackie (The Hurt Locker, The Adjustment Bureau). O Falcon – σύμφωνα με το comic – έχει εκπαιδευτεί στην μάχη σώμα με σώμα από τον ίδιο τον Captain America, έχει την ικανότητα να εκπαιδεύει αλλά και να επικοινωνεί με άγρια πουλιά, φοράει μια πτητική μηχανή στην πλάτη του που προσομοιάζει με φτερά πουλιού με άνοιγμα 15 μέτρων που είναι κατασκευασμένα από υλικά υπέρ υψηλής τεχνολογίας που του δίνουν προστασία από μικρά πυροβόλα όπλα, τον κάνουν αόρατο σε δορυφόρους και άλλα που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Το μεγάλο του ατού είναι όμως η ικανότητα να «συνδέεται» τηλεπαθητικά με πουλιά και να βλέπει μέσα απ’ τα μάτια τους. Ο Falcon έκανε το ντεμπούτο του στο τεύχος 117 των Avengers το 1969 και είναι ο πρώτος αφρο-αμερικανός σούπερ ήρωας που εμφανίστηκε σε κόμικ.
quicksilver_Taylor_Johnson
Pietro Maximoff/ Quicksilver και Aaron Taylor Johnson
Ο επόμενος ήρωας που αναμένεται να εμφανιστεί στους Avengers 2 είναι ο Pietro Maximoff/ Quicksilver γιός του Magneto, δίδυμος αδελφός της Scarlet Witch και ετεροθαλής αδελφός του Polaris. Είναι ήδη γνωστό ότι ο Quicksilver θα κάνει την εμφάνισή του στο X-Men: Days of Future Past αλλά απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Marvel Studios και της Fox που έχει τους άλλους ήρωες της Marvel, έτσι ενώ στους X-Men τον ρόλο του Quicksilver θα έχει ο Evan Peters (Never Back Down, Kick-Ass) στην δεύτερη συνέχεια των Avengers τον ρόλο φαίνεται να τον παίρνει ο Aaron Taylor-Johnson (Anna Karenina, Savages) χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο ακόμα. Ο Quicksilver σύμφωνα με το comic έχει δυνατότητα να κινείται με ταχύτητα 10 Mach χωρίς αυτό να τον επηρεάζει στο ελάχιστο. Στην πορεία αποκτά και ικανότητες τηλεκίνησης καθώς και την ικανότητα να μετακινείται στο μέλλον και να επιστρέφει.
Πάντως ο σκηνοθέτης Joss Whedon στην πρεμιέρα του Iron Man 3 είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τόσο τον Quicksilver όσο και την αδελφή του Wanda Maximoff/Scarlet Witch και οι φήμες θέλουν τον ρόλο της να παίρνει η Saoirse Ronan (Atonement, Hanna, The Way Back, The Host).
Scarlet Witch_Ronan
H Wanda Maximoff /Scarlet Witch και η Saoirse Ronan
Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Whedon απάντησε για τους λόγος που αποφάσισε να προσθέσει τους δύο αυτούς χαρακτήρες :
Όταν ήμουν μικρός αυτοί οι δύο χαρακτήρες ήταν βασικοί στους Avengers και ήταν απ’ τους αγαπημένους μου. Εκτός απ’ αυτό όμως οι δυνάμεις που έχουν είναι πολύ ενδιαφέρουσες οπτικά. Στο πρώτο Avengers είχα ένα πρόβλημα καθώς οι χαρακτήρες είχαν όλοι σχεδόν ένα βασικό χαρακτηριστικό, την δύναμη “Μπορώ να χτυπήσω, κι εγώ μπορώ να χτυπήσω” ελπίζω να μην ήταν πολύ βαρετό. Αλλά στη δεύτερη συνέχεια ο Quicksilver έχει υπερταχύτητα και η Scarlet Witch κάνει μάγια και έχει και δυνατότητα τηλεκίνησης έτσι φέρνουν μια φρεσκάδα στην ταινία.
Σε άλλη συνέντευξή του στο Empire o Whedon έδωσε κάποια στοιχεία για τον κακό της ταινίας, ο οποίος θα είναι μόνο ένας.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τον “κακό” και θα είχα πολλά να πω γι’ αυτόν. Εάν όμως παρακολουθείτε τις δουλειές μου θα δείτε ότι δεν είμαι πολύ καλός στους guest stars καθώς ενδιαφέρομαι περισσότερο για το σύνολο. Με τους Avengers είμαι ακόμη πολύ γοητευμένος. Το πώς αυτοί οι τύποι συμπεριφέρονται, τι αισθάνονται, ποιος είναι ο τρόπος που συμπλέκονται. Είναι άλλο πράγμα να δημιουργήσεις μια ομάδα αλλά το να είσαι στην ομάδα είναι πολύ διαφορετικό. Ένα πράγμα που πρέπει να αποφεύγεις είναι να προσπαθείς να ξεπεράσεις κάτι πολύ καλό με κάτι παρόμοιο. Για παράδειγμα η σκηνή με τον Hulk και τον Loki είναι ανεπανάληπτη, εάν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο οι πιθανότητες να επιτύχεις είναι απειροελάχιστες. Γι αυτό τον λόγο αφιερώνω 3 χρόνια για να κάνω τους Avengers 2 γιατί πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μια καλύτερη ταινία.
vilain
Ο κακός (Thanos ?) από την post credit σκηνή των Avengers 1
Βέβαια υπάρχουν κάποια σύννεφα στην παραγωγή των Avengers που δεν είναι άλλα από τις απαιτήσεις των stars για μεγαλύτερες αμοιβές με πρώτο και καλύτερο τον Robert Downey Jr.
Σύμφωνα με το Deadline Hollywood o Downey είναι σε διαπραγματεύσεις με την Marvel και τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα καθώς ο μεν Downey δήλωσε ότι οι μέρες του σαν Tony Stark έχουν τελειώσει και εάν πρόκειται να επιστρέψει όχι απλά δεν θα δεχθεί μείωση μισθού, αλλά θα διαπραγματευτεί εκ νέου και φυσικά προς τα πάνω. Βέβαια με 50 εκ. δολάρια που είχε τελικά εισπράξει από τους πρώτους Avengers και 70-80 εκ. που ακούγεται πως ήταν η αμοιβή του στο Iron Man 3, δεν είναι καθόλου παράξενο που ο πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige δήλωσε ότι εάν παραστεί ανάγκη θα αντικαταστήσει τον Downey με κάποιον άλλον. Άλλωστε το ίδιο έκανε και με τον Terrence Howard όταν ζήτησε αύξηση μετά την επιτυχία του Iron Man, τον οποίο αντικατέστησε με τον Don Cheadle μετά την πρώτη ταινία. (Είναι ίσως απίστευτο αλλά στο Iron Man 1 ο Terrence Howard είχε μεγαλύτερη αμοιβή από τον ανυπόληπτο – τότε – Robert Downey Jr.). Βέβαια η βαρύτητα του ενός και του άλλου δεν είναι καθόλου η ίδια και με το 1.5 δις εισπράξεων των Avengers, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται στον Iron Man/Tony Stark, μέχρι και τα 50 εκ. του Downey Jr. φαντάζουν σχεδόν λογικά.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι υπόλοιποι αστέρες, καθώς ο Thor/Chris Hemsworth είναι πολύ μεγαλύτερο αστέρι από ότι ήταν όταν γύρισε το πρώτο Thor, το ίδιο και η Scarlett Johansson, ο Chris Evans, o Mark Ruffalo ακόμα και ο Jeremy Renner ο οποίος ωστόσο φιλοδοξεί κυρίως να αναβαθμιστεί ο ρόλος του.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα βρούνε για να δούμε τους Avengers να συγκεντρώνονται για δεύτερη φορά το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου