Αναζήτηση

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

TAIΝΙΕΣ ΜΕ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ

 VAN HELSING (2004) 
Βρισκόμαστε στον καθεδρικό ναό της Notre Dame στο Παρίσι, όπου ο Mr. Hyde, αντιμετωπίζει μια περίεργη φιγούρα. Έναν άνθρωπο με μακριά μαλλιά, γένια μερικών ημερών, σκουρόχρωμη καμπαρτίνα, μαύρα ρούχα, μπότες, καουμπόικο καπέλο, διάφορα περίεργα όπλα στα χέρια, λεπίδες στη ζώνη και μια άγρια αποφασιστικότητα στο βλέμμα. Είναι ο Van Helsing είναι ένας κυνηγός τεράτων του 19ου αιώνα, ο οποίος τελεί υπό την υπηρεσία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Μόλις ξεμπλέξει με τον Mr. Hyde, η νέα του αποστολή θα είναι να μεταβεί στην Ουγγαρία και να βοηθήσει τους τελευταίους γόνους μιας αριστοκρατικής οικογένειας να εξοντώσουν τον Κόμη Δράκουλα. Διαφορετικά όλα τα μέλη της οικογένειας θα" καίγονται στην κόλαση για πάντα.


 30 DAYS OF NIGHT (2007)
Στο Μπάροου της Αλάσκα, ο ήλιος δύει για τριάντα συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Καθώς η πόλη κατεβάζει ρολά, οι περισσότεροι από τους εκατό και κάτι κατοίκους που αποφάσισαν να μείνουν στην πόλη, σκοτώνονται μυστηριωδώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Άγνωστοι κυνηγοί κόβουν κάθε μέσο επικοινωνίας και εξόδου. Μέσα στον πανικό που ακολουθεί, η μικρή ομάδα των ατόμων που επιζούν, καθοδηγούμενοι από ένα νεαρό ζευγάρι σερίφηδων, θα προσπαθήσουν να παραμείνουν ζωντανοί, μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει το φως της ημέρας.


 DAYBREAKERS (2009)
Daybreakers Το 2017, ένας ιός έχει μεταμορφώσει τους ανθρώπους σε βρικόλακες. Καθώς όμως οι βρικόλακες πληθαίνουν, οι προμήθειες σε αίμα όλο και λιγοστεύουν. Η νέα φυλή θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, ενώ την ίδια στιγμή ένας ερευνητής δουλεύει με μια ομάδα βρικολάκων με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα. 

 Abraham Lincoln Vampire Hunter (2012)
Ο Abraham Lincoln (Benjamin Walker), ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε την ατυχία να χάσει τη μητέρα του σε ηλικία μόλις οκτώ χρονών. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι υπεύθυνο για το θάνατό της Nancy Hanks Lincoln (Robin McLeavy) ήταν ένα βαμπίρ. Η τραγική απώλεια οδήγησε το νεαρό Abraham να ορκιστεί εκδίκηση, βάζοντας σκοπό της ζωής του να συνθλίψει τους βρικόλακες μαζί με όσους υποτακτικούς τους υπηρετούν. Μία εκδίκηση που λάμβανε χώρα στη σκιά της επιτυχημένης πολιτικής του σταδιοδρομίας...

 BLADE (1998)
l greek subs Ο Blade είναι ένας “άνθρωπο-βρικόλακας” με υπεράνθρωπες δυνάμεις κληρονομημένες από το σκοτεινό μισό του αλλά και της αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης. Η μητέρα του Blade, του οποίου το κανονικό όνομα είναι Eric Brooks, και ενώ αυτός είναι ακόμα στη κοιλιά της δέχεται επίθεση από ένα βρικόλακα, ο οποίος τη δαγκώνει και την αφήνει να χαροπαλεύει. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου και πεθαίνει όχι όμως πριν προλάβει να γεννήσει. Έτσι ο Blade από μικρός μένει ορφανός, αλλά με πολύ περίεργες και ιδιαίτερες δυνάμεις. Όπως ανακαλύπτει, κατέχει όλες της υπερδυνάμεις των βρικολάκων αλλά καμιά από της αδυναμίες τους. Έτσι λοιπόν αφού πρώτα περισυλλέγεται από το δρόμο από τον Abraham Whistler (Kris Kristofferson) και ανδρώνεται ηλικιακά, παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και ζητά εκδίκηση. 


Nosferatu (1922)
Μια από τις κλασσικότερες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου αποτελεί και ίσως την καλύτερη ταινία που ασχολείται με τους βρυκόλακες. Η ταινία του F.W. Murnau, εξέχουσας φυσιογνωμίας του γερμανικού εξπρεσιονιστικού κινήματος στο γερμανικό κινηματογράφο, είναι βασισμένη ουσιαστικά στο κλασσικό μυθιστόρημα του Κόμη Δράκουλα από τον Bram Stoker. Και λέμε ουσιαστικά καθώς η εταιρεία παραγωγής δεν κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου, αναγκάζοντας να αλλαχθούν κάποια ονόματα και λεπτομέρειες, όπως π.χ. αυτό του πρωταγωνιστικού ήρωα από Κόμη Δράκουλα σε Κόμη Όρλοκ. Παρ’όλα αυτά η εκπληκτική σκηνοθεσία του Murnau σε συνδυασμό με την ερμηνεία του Max Schreck, καταφέρνει ακόμη και σήμερα να τρομάξει όσους την βλέπουν.
 
 
Dracula (1931)
Poster Dracula (1931) Εννέα χρόνια μετά το Nosferatu, το βιβλίο του Stoker αποκτά την πρώτη του κινηματογραφική μεταφορά σε σκηνοθεσία του Tod Browning. Στο κεντρικό ρόλο του Κόμη Δράκουλα θα βρίσκεται ο Ούγγρος ηθοποιός Bela Lugosi, που λίγα χρόνια νωρίτερα είχε παίξει τον ίδιο ρόλο, όταν το έργο είχε ανέβει σε θεατρικό. Ο Lugosi καταφέρνει να δώσει μια μοναδική ερμηνεία, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, και μέχρι σήμερα θεωρείται η ερμηνεία του ίσως η καλύτερη μεταφορά του Κόμη Δράκουλα, παρά τις επίσης πολύ καλές ερμηνείες των Christopher Lee και Gary Oldman στις αντίστοιχες μεταφορές του 1958 και 1992.
 
 
 
 
 
 
 
The Lost Boys (1987)
h greek subs Σκηνοθετημένη από τον Joel Schumacher, μέχρι να βγει στου κινηματογράφους αυτή η ταινία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πως εκτός από τρομακτική μια ταινία με θέμα βρυκόλακες θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα αστεία και cool. Χάρης τη ταινία, ο Kiefer Sutherland μετατράπηκε από ένα καλό ηθοποιό σε σταρ, δείχνοντας την σκληρή του πλευρά. Η ταινία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, οδηγώντας σε δυο sequel της αρχική ταινίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άσε το Κακό να μπει (2008)
Άσε το κακό να μπεί Η ταινία του Tomas Alfredson (Και ο κλήρος έπεσε στον Σμαϊλι), αποτελεί μια διαφορετική αντιμετώπιση στις ταινίες του είδους. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της John Ajvide Lindqvist, η οποία έγραψε και το σενάριο, ο Alfredson δημιουργεί μια ταινία η οποία πέρα από μια τρομακτική ατμόσφαιρα που υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια της, ασχολείται κυρίως γύρω από την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δυο μικρούς πρωταγωνιστές, τον 12 χρονο Όσκαρ, αλλά και της Eli την νεαρή βρυκόλακα που μετακομίζει στο διπλανό σπίτι. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε remake το 2012 σε σκηνοθεσία του Matt Reeves. 
 
 
 
 
 
 
 
Twilight saga (2008 - 2012)
 Η νεαρή Ιζαμπέλα ανακαλύπτει μια μυστηριώδη οικογένεια και ερωτεύεται ένα από τα μέλη της, τον Έντουαρντ. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη όμως την περιμένει: ο Έντουαρντ και η οικογένειά του είναι βρικόλακες, οι οποίοι έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Παραμένουν αθάνατοι, αλλά δεν πίνουν ανθρώπινο αίμα λόγω του ηθικού τους κώδικα και μπορούν να κυκλοφορούν στον ήλιο. Η Ιζαμπέλα θα πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να είναι μαζί του, ενώ ο Έντουαρντ θα πρέπει να παλέψει με τη δίψα του για αίμα. Το φιλμ αυτό είναι μια ιστορία αγάπης, σαν το Ρωμαίος & Ιουλιέτα στην πιο τρομακτική του εκδοχή, ανάμεσα σε ανθρώπους και βρικόλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου